Verhalenbundel 'Kijk, Zuid-­Frankrijk!'

Uitgeverij van Dorp,  maandag 21 september 2015

Dezer dagen verschijnt bij Uitgeverij Grenzenloos de verhalenbundel '‘Kijk, Zuid-­Frankrijk!' van Renée Vonk-Hagtingius, hoofdredacteur van het Tijdschrift Côte & Provence.
Zo’n kwart eeuw geleden kocht ze niet veel meer dan een paar muren en een half dak ter hoogte van een afgeschreven gehucht in de Provence. Waar nooit iets gebeurt, behalve dan een moord.

Ze houdt al een aantal jaren een veelgelezen bij over haar belevenissen en haar vrienden in dit ondertussen door de toeristen ‘ontdekt’ dorp in het mooiste stukje van Europa. Deze bundel geeft een inkijkje in haar niet zo alledaags bestaan in Zuid-­ Frankrijk en portrettreert haar dorp waarvan het café de huiskamer is. Een dorp dat haar als ‘étrangère’ na een tijdje met veel liefde omarmde, en dat zij met evenveel liefde in haar hart sloot. Zo werd ze Provençaalse ‘par désir’.

Maar dit boek gaat niet alleen over de zonnige kant van Zuid-Frankrijk met zijn lekkere rosé, prima eten, schaduwrijke terrasjes in middeleeuwse villages en aangenaam subtropisch klimaat. Want er is ook die andere kant van een bestaan in de Provence waarvan de auteur een al even sfeervol en illustratief beeld schetst.

Een uitdagend, niet te missen boek voor de talloze liehebbers van Zuid- Frankrijk die een iets andere kijk op hun favoriete vakantiebestemming vast waarderen.

Kijk, Zuid‐Frankrijk
Renée Vonk‐Hagtingius Uitgeverij Grenzenloos, een imprint van VanDorp Uitgevers
ISBN 978 94 61850 782
Winkelprijs: € 16,95

                          


Dorpje op het Franse platteland
Op zoek naar een vakantiehuis in Frankrijk ? Advertenties van particulieren en makelaars door heel Frankrijk. Fermettes en Gites in Bourgondië, Aquitanië, Auvergne en Basse-Normandie. 

Middeleeuwse huizen in Bretagne Wil je een huis kopen in Frankrijk? Gebruik onze checklist om valkuilen te vermijden en ervoor te zorgen dat je geen belangrijke stappen mist tijdens het aankoopproces. Van juridische aspecten tot financiering en bouwtechnische zaken, wij hebben alles voor je op een rijtje gezet 
More articles
Links