Een luxe villa kopen in Zuid-Frankrijk: waar moet u op letten?

BR France,  vrijdag 31 januari 2020

Haven op Corsica 

Een luxe villa in Zuid-Frankrijk te koop gezien? Goed nieuws, mits u weet waarop te letten om een goede koop te doen. De huizen in Frankrijk met bijvoorbeeld een zwembad vragen om speciale aandacht, niet in de laatste plaats omdat de bouwkwaliteit daar niet altijd gelijk is aan wat we hier gewend zijn.

Staat er een villa in Zuid-Frankrijk te koop en bent u benieuwd of dat een goede keuze is? Dankzij onze ervaring met bouwen, renoveren en bouwbegeleiding kunnen we u daar uitstekend over adviseren.

Villa in Zuid-Frankrijk te koop: waarop letten?

Een villa kopen in Zuid-Frankrijk of op zoek naar een andere luxe woning? Let in ieder geval op deze 10 belangrijke eigenschappen:

Locatie
De drie belangrijkste eigenschappen van een mooie woning of villa? De locatie, de locatie en de locatie. Geen makelaar zal u anders vertellen, en dat is in Frankrijk niet anders.
Kijk goed naar nabijgelegen steden met faciliteiten zoals een ziekenhuis, winkels en bijvoorbeeld een vliegveld of station voor de TGV. Kijk verder naar lokale winkels en restaurants, en daarna pas naar het uitzicht vanuit de woning zelf.
Kwaliteit
Hoe is de kwaliteit van de luxe villa die u wilt kopen in Zuid-Frankrijk? Een mooie buitenkant zegt nog niets over de afwerking van binnen. Kijk verder dan het prachtige uitzicht en het zwembad in de tuin. De brouwkwaliteit in Frankrijk is helaas niet altijd te vergelijken met die hier bij ons.
Energielabel
Huizen met een slecht energielabel zijn duur in het gebruik, zelfs in het zonnige Zuid-Frankrijk. En minstens zo belangrijk, een matig energielabel heeft een negatief effect op de waarde.
Tip: buiten verhoogde belastingtarieven in Frankrijk vallen? Kies een woning met een energielabel A of B.
Renovatie
Wat moet er gerenoveerd worden en wat zijn daar de kosten van? Inzicht in deze kosten geeft een beter beeld van de haalbaarheid en zorgt voor een sterkere onderhandelingspositie. Een deskundige die dit voor u kan beoordelen verdient zich tijdens de onderhandelingen altijd terug.
Riolering
Is de luxe villa aangesloten op de riolering of is er sprake van een septische tank? In dat laatste geval zal de SPANC in Frankrijk een controle uitvoeren. Moet de tank vervangen worden? Houd dan rekening met zo’n 10.000 euro aan onvoorziene kosten.
Zwembad
Wat is de staat van het zwembad? Een nieuw zwembad kost 30.000 euro, exclusief het terras en een goede afdekking. Vraag altijd naar de leeftijd van het zwembad en beoordeel hoe lang dit nog mee kan. Overweeg directe vervanging, om daarmee weer jaren vooruit te kunnen.
Toekomst
Welke toekomstige kosten kunt u verwachten aan de luxe villa in Zuid-Frankrijk? Neem een deskundige in de arm die dit kan beoordelen, om de kosten tussen nu en 15 jaar in te schatten. Houd rekening met de eventuele waardeverliezen als u er in de tussentijd niets aan doet en de woning daarna weer wilt verkopen.
Notariskosten
De overdrachts- en notariskosten in Frankrijk bedragen 8 procent. Bij een bestaande woning betaalt u dit over het volledige aankoopbedrag. Bij een nieuwbouwwoning geldt dit percentage alleen voor de aankoop van het bouwperceel.
Garanties
Is de woning niet ouder dan 10 jaar? Dan zijn er nog garanties van toepassing vanuit het bouwbedrijf. Vraagom de assurance decennale of de assurance dommage ouvrage.
Vergelijkingsmateriaal
Probeer de villa die u in Zuid-Frankrijk wilt kopen te vergelijken met een nieuwbouwwoning. Wat zijn de voor- en nadelen van bouwen ten opzichte van renoveren en andersom? Zet ze op een rij of vraag onze specialisten naar hun ervaringen.

Luxe villa in Zuid-Frankrijk te koop

Een luxe villa in Zuid-Frankrijk te koop gevonden en die vakkundig laten renoveren? Of benieuwd naar de mogelijkheden om zelf te bouwen? We vertellen u graag meer over de voor- en nadelen van de beide methoden om uw droomhuis in Frankrijk te realiseren.

Enthousiast over een luxe Villa in Zuid-Frankrijk of benieuwd naar onze ervaring met bouwbegeleiding? Bel ons (we spreken Nederlands) op telefoonnummer +33 (0)7 60 95 70 23, stuur ons een e-mail naar lennart@brfrance.eu of gebruik het online contactformulier. We horen graag van u.

 

Hebt u altijd gedroomd van een woning in het zuiden van Frankrijk? Wij helpen u graag op weg om uw droom te verwezenlijken.
Lennart van der Meulen
E.
T. 00 33 (0)7 60 95 70 23
Kantoorhoudend Frankrijk
Dit artikel is eerder verschenen op de website van B&R France :  


Dorpje op het Franse platteland
Op zoek naar een vakantiehuis in Frankrijk ? Advertenties van particulieren en makelaars door heel Frankrijk. Fermettes en Gites in Bourgondië, Aquitanië, Auvergne en Basse-Normandie. 

Strand in Frankrijk Natuurlijk is het mooi om aan een zacht ruisend riviertje te wonen, zeker in de zomer. De verleiding is groot, want er zijn voor weinig geld prachtige huizen of molens aan het water te koop. Maar weet dat het klimaat in de wereld verandert, ook in Frankrijk. Bedenk dat het lieflijke “stroomgebied” dat je in de zomervakantie hebt gezien er in de wintermaanden wel eens heel anders uit kan zien. En dat staat er niet altijd bij. 
More articles