Leaseback kopen in Frankrijk: investeren in een vakantiehuis

The Euromortgage Shop,  vrijdag 15 september 2017

France Beautiful village in Auvergne 

is een investeringsregeling voor onroerend goed die populair is geworden bij zowel Franse ingezetenen als niet-ingezeten investeerders. De Franse regering begon in 1986 met de bevordering van leasebacks met als doel de Fransen aan te moedigen hun pensioenen in onroerend goed te investeren en tegelijkertijd de groei van het toerisme te stimuleren.

Wat voor een leaseback?

De meest populaire Franse leaseback is het Residence de Tourisme-systeem, het aanbieden van vakantie accommodatie op een unieke locatie met zwembad- en spafaciliteiten, restaurants en conciërgediensten.

De voordelen van het kopen van een leaseback

Beleggers kunnen rondkijken en een leaseback-vastgoed kiezen in hun favoriete vakantielocatie, of het nu de Middellandse Zee, Bretagne, de Alpen of de Atlantische kust is, om maar een paar regio's te noemen waar leaseback-ontwikkelingen goed gedijen. Na aankoop van de woning verhuurt de eigenaar de woning terug aan een verhuurbedrijf voor een overeengekomen termijn, meestal negen jaar. In ruil daarvoor zal de beheermaatschappij de eigenaar compenseren met een gegarandeerde huuropbrengst van 4-6%. Deze huuropbrengst wordt elk jaar herzien op basis van de nationale bouwkostenindex (INSEE).

Hoe werkt het ?

Leaseback-overeenkomsten variëren met betrekking tot de huuropbrengst en de vergoeding voor persoonlijk gebruik. De meeste zullen tussen 4-8 weken persoonlijk gebruik bieden. U hebt ook het bijkomende voordeel dat u weet dat het eigendom tijdens de huurperiode volledig verzekerd en onderhouden zal worden door de verhuurmaatschappij. Aan het einde van de huurperiode kan de eigenaar normaal gesproken met de beheermaatschappij onderhandelen over nieuwe voorwaarden voor een nieuw huurcontract. Het is belangrijk op te merken dat, gezien de aard van de commerciële huurovereenkomst en de Franse wetgeving, die de huurder zeer goed beschermt, het moeilijk kan zijn de huurovereenkomst met de projectontwikkelaar definitief te beëindigen. Het contract kan verbodsclausules bevatten waarbij de eigenaar niet het recht heeft om in het pand te wonen of een zware premie moet betalen aan de beheermaatschappij bij beëindiging van de huurovereenkomst. Daarom is onafhankelijk juridisch advies altijd aan te bevelen.  


Dorpje op het Franse platteland
Op zoek naar een vakantiehuis in Frankrijk ? Advertenties van particulieren en makelaars door heel Frankrijk. Fermettes en Gites in Bourgondië, Aquitanië, Auvergne en Basse-Normandie. 

Huis met tuin in Frankrijk Het kopen van een huis in Frankrijk kan leiden tot verborgen gebreken. Lees deze gids voor tips over hoe je ze kunt opsporen en voorkomen. Ontdek wat de Franse wet vereist en waar je op moet letten bij de inspectie van de woning. Bescherm jezelf tegen onaangename verrassingen en leer hoe je verborgen gebreken kunt voorkomen. Lees nu onze gids en begin met de voorbereiding op het kopen van een huis in Frankrijk! 
More articles