Bouwgrond kopen in Frankrijk: hoe werkt dat en wat kan ik verwachten?

BR France,  maandag 10 september 2018

Wijngaard Frankrijk 

Bouwgrond kopen in Frankrijk en benieuwd naar de mogelijkheden? Wat is er mooier dan een huis bouwen in Zuid-Frankrijk tussen de wijnvelden, op een eigen stuk grond? Dat is wat wij mogelijk maken. We hebben veel ervaringen met het bouwen van huizen in Frankrijk . Op unieke locaties en met persoonlijke Nederlandse begeleiding.
Tip: Anderen zijn niet voor niets ontzettend enthousiast over hun huis in Frankrijk, wij combineren diepgaande expertise met de persoonlijke begeleiding waar u naar op zoek bent.
Het bouwen op eigen grond in Zuid-Frankrijk of een ander deel van het land biedt een aantal unieke mogelijkheden. U kunt de mooiste locatie kiezen, met ontwerp van het huis dat volledig aansluit bij uw wensen. We bouwen het huis vanaf de grond af aan op, inclusief al het moderne comfort tot aan technologische snufjes voor domotica waar u van droomt.

Bouwen op eigen grond: een unieke locatie
Bouwgrond kopen in Frankrijk biedt u de mogelijkheid om zelf een huis te laten bouwen. Volledig naar uw smaak, in de gewenste bouwmaterialen en met de afwerking op Nederlands of Belgisch niveau. Wij bouwen energiezuinige of zelfs energieneutralen woningen, waarmee u de maandlasten laag houdt en toekomstige belastingaanslagen kunt voorkomen.
Bouwgrond biedt op die manier een belangrijk voordeel ten opzichte van bestaande huizen die u er kunt kopen. Met de grond heeft u de volledige vrijheid. Bovendien kunnen we u over elk aspect van de bouw adviseren, waarbij we de vrije hand hebben om dat volledig naar uw wens te doen.
Tip: koopt u bouwgrond in Frankrijk? U betaalt de 8% notariskosten alleen over de grond, en niet over het huis. Dat scheelt al snel de kosten van een zwembad in de tuin. Een huis van €400.000 kost u €32.000 aan notariskosten. Grond van €100.000 met een bouwbudget van €300.000 kost u ‘maar’ €8.500 aan notariskosten. Zo blijft er onder de streep direct €23.500 over en heeft u bovendien alle vrijheid tijdens de bouw.

Bouwgrond kopen in Frankrijk: zoekopdracht
Bouwgrond kopen in Frankrijk en bent u vooral benieuwd hoe dat in z’n werk gaat? Makelaars in Frankrijk staan niet bekend om de duidelijke presentatie van beschikbare woningen en bouwgronden. Pas tijdens een bezoek aan het perceel of de woning ontdekt u dat de doorgaande weg erg dichtbij ligt of dat er een elektrakabel in het zicht zit, waardoor het uitzicht er anders uitziet dan u zich had voorgesteld.
Makelaars in Frankrijk houden hun websites niet zo actueel bij als hoe we dat hier in Nederland gewend zijn. Bij een verzoek tot meer informatie kan het huis of de bouwgrond dus zelfs al verkocht zijn. Meer dan de helft van de mooie locaties wordt onderhands verkocht, zodat u vanuit Nederland geen kans heeft om daar te gaan kijken, laat staan een bod uit te brengen.
Wij hebben veel ervaring met zoekopdrachten voor bouwgrond in Frankrijk. Zodat u bouwgrond kunt kopen, uiteraard volledig op basis van uw wensen. Wij gaan voor een vast bedrag voor u op zoek naar een unieke locatie, die precies te bieden heeft waar u naar op zoek bent. We maken daarmee uitstekende deals mogelijk, zonder dat u daarbij afhankelijk bent van de makelaars in Frankrijk.
Zodra u ons de zoekopdracht geeft om bouwgrond te kopen in Zuid-Frankrijk of een ander deel van het land schakelen we een team van lokale specialisten in. Zij krijgen van ons te horen wat u zoekt, aan de hand waarvan ze zoeken naar bouwgrond. Op die manier vinden we de unieke locatie waar u naar zoekt, terwijl we ondertussen alvast rekening houden met een aantal belangrijke zaken waar u op dient te letten.

Waarop letten?
Wist u b bijvoorbeeld dat de wind en de afstand tot het centrum net zo belangrijk zijn als een fijne ligging op het zuiden? Wij weten uit ervaring dat 90% van de kopers van bouwgrond in Frankrijk een voorkeur heeft voor percelen op maximaal 5 kilometer van een centrum met winkels. Daar houden we alvast rekening mee als we voor u op zoek gaan.
Tegelijkertijd letten we alvast op de vraagprijs van de bouwgrond, die we vergelijken met de gemiddelde prijs per vierkante meter in de regio. We kennen de situatie ter plaatse en kunnen een prijs daardoor goed op waarde schatten. Hierover kunnen we u adviseren, waarmee we voorkomen dat u voor de bouwgrond alsnog een te hoog bedrag betaalt, zonder dat u daar zelf direct met de makelaar over hoeft te onderhandelen.
Ten derde is het belangrijk om rekening te houden met de gemeentelijke nutsvoorzieningen ten opzichte van de bouwgrond. Wij kennen de kosten om die aan of om te laten leggen, zodat we daar alvast rekening mee kunnen houden. Zo voorkomen we onverwachte kosten, omdat we u daar op tijd van op de hoogte kunnen brengen.
En heeft u andere specifieke wensen? We houden daar rekening mee op het moment dat we zoeken naar de ideale locatie. Zo kunt u bouwgrond kopen in Frankrijk, met Nederlandse begeleiding op basis van uitgebreide ervaring.

Populaire plaatsen voor bouwgrond
Benieuwd naar populaire plaatsen in Frankrijk om bouwgrond te kopen? We zetten er een paar voor u op een rij:
• Departement Gard: Anduze, Sommieres, Uzès
• Departement Vaucluse: Bédoin, Vaison la Romaine, Beames de Venise
• Departement Bouches du Rhône: Saint-Remy de Provence
• Departement Var: Lorgues, Le plan de la tour
Uiteraard kunnen we u ook buiten deze gebieden goed van dienst zijn. Benieuwd naar de mogelijkheden om bouwgrond in Frankrijk te kopen? Neem contact op, dan berekenen we samen de bouwkosten, maken we een bouwplanning of brengen we u in contact met voorgangers.

Hebt u altijd gedroomd van een woning in het zuiden van Frankrijk? Wij helpen u graag op weg om uw droom te verwezenlijken.
Lennart van der Meulen
E.
T. 00 33 (0)7 60 95 70 23
Kantoorhoudend Frankrijk

Dit artikel is eerder verschenen op de website van B&R France :  


Dorpje op het Franse platteland
Op zoek naar een vakantiehuis in Frankrijk ? Advertenties van particulieren en makelaars door heel Frankrijk. Fermettes en Gites in Bourgondië, Aquitanië, Auvergne en Basse-Normandie. 

Warmtemeter meet warmtelekkage woning Frankrijk's 2022 wetgeving verbiedt gasboilers in nieuwbouw en vereist dat alle huizen voldoen aan de energiezuinige en milieuvriendelijke RE2020- standaarden 
More articles