Huis kopen in Frankrijk: bijna ieder huis vraagt om een renovatie

BR France,  zondag 13 januari 2019

Oude dakpannen op 
woning frankrijk 

Tienduizenden Nederlanders en Belgen dromen ervan: een huis kopen in Frankrijk. Stelt u zich de prachtige landschappen en de mooie uitzichten eens voor. Een heerlijk beeld om bij weg te

dromen. Totdat… De staat van de woning beoordeeld moet worden. Veel huizen te koop in Frankrijk zijn in een heel andere staat dan hoe we dat hier in Nederland en België gewend zijn. Bijna ieder huis vraagt om een renovatie, waardoor ogenschijnlijke goedkoop helaas vaak uitmondt in duurkoop.

Huis te koop in Frankrijk: vaak verouderd

De huizenmarkt in Frankrijk is sterk verouderd. De mentaliteit zoals we die hier hebben om onze woningen goed bij te houden, te isoleren en op te knappen is er bij de Fransen veel minder. Renovaties zijn vaak van slechte kwaliteit en niet zelden zelfstandig door de eigenaar uitgevoerd. Daar waar we hier een professioneel bouwbedrijf inschakelen gaat de Fransman er zelf mee aan de slag.

De huizen die onze klanten in Frankrijk kopen moeten in 9 van de 10 gevallen grondig gerenoveerd worden. Voor ons een mooie uitdaging, maar een verrassing die lelijk op uw dak kan vallen als u daar geen rekening mee had gehouden. Die mooie uitzichten en prachtige landschap zijn binnen handbereik, maar niet zonder een ingrijpende verbouwing die behoorlijk in de papieren kan lopen.

Waardepaling is lastig

Het maakt de waardebepaling van huizen in Frankrijk lastig. Een huis kopen en er daar zeker van zijn dat u een goed prijs betaalt? Anders dan in Nederland heeft bijna ieder huis een ander ontwerp. Er is weinig sprake van rijtjeshuizen, laat staan dat er complete Vinex-wijken zouden zijn zoals we die hier kennen. En los daarvan, waarschijnlijk bent u op zoek naar een bijzondere woning op een unieke locatie, die zich niet zomaar laat vergelijken.

Een huis kopen in Frankrijk en op zoek naar een zwembad, een extra grote garage of een landgoed om heerlijk doorheen te wandelen? Die elementen maken iedere woning uniek, net als de oriëntatie, de regio en de (onderhouds) historie van het pand. Een goede waardebepaling van een Frans huis vraagt om een uitgebreide ervaring.

We hielden recent een enquête onder onze klanten en geïnteresseerden. Daaruit bleek dat wij Nederlanders en Belgen Franse huizen gemiddeld 23% hoger waarderen dan de Franse zelf. We schatten de waarde vaak te hoog in, niet in de laatste plaats omdat we vergeten dat er waarschijnlijk een grondige renovatie nodig is om het wooncomfort op peil te brengen.

Huis kopen in Frankrijk: goedkoop = duurkoop

Een huis in Frankrijk kopen en dat verstandig aanpakken? Wij zien als bouw- en renovatiebedrijf helaas veel mensen zelf een stuk grond of een Frans huis kopen. Zonder een deskundige in te schakelen, bijvoorbeeld omdat ze een pareltje denken te hebben ontdekt. Helaas blijkt dat niet zelden een situatie die ‘te mooi om waar te zijn’ bleek. Een dure fout, vooral als de woning grondig gerenoveerd moet worden terwijl daar al een hoge prijs voor betaald is.

Door de jaren heen hebben we veel klanten geholpen een huis in Frankrijk te kopen. We gaan op zoek naar geschikte bouwgrond, beoordelen bestaande woningen en adviseren op voorhand over de renovatie(s) die er moeten plaatsvinden. Op die manier brengen we de totale kosten van een aankoop op voorhand in kaart, zodat u niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Staat er een huis te koop in Frankrijk dat uw interesse heeft gewekt? Het is verstandig om er met een specialist naar te kijken. Wij onderzoeken de technische staat en weten uit ervaring wat de kwetsbare plekken in een Frans huis zijn. We gaan professioneel aan de slag en berekenen daarvoor onze scherpe tarieven. Dat tarief verdient u onder de streep makkelijk terug, dankzij een vakkundig advies waarmee u voorkomt dat u voor vervelende verrassingen komt te staan.

Bouwen, verbouwen en renoveren met de specialist

Samen met een specialist in bouwen, verbouwen en renovaties in Frankrijk een mooi huis kopen? Wij zorgen ervoor dat u daadwerkelijk kunt genieten van de prachtige landschappen en de mooie uitzichten. Zonder dat er een renovatie noodzakelijk blijkt, waar u op voorhand geen rekening mee had gehouden. Wij zorgen voor een eerlijke waardering van bestaande huizen of helpen u de juiste bouwgrond te vinden. Samen met ons vindt u de juiste locatie en omgeving om uw droom te realiseren, zodat u comfortabel kunt wonen in Frankrijk.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen of heeft u al een huis gezien in een mooie regio van Frankrijk? Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer over wat we voor u kunnen betekenen. Of laten we u voorbeelden zien van woningen die we renoveerden en verbouwden, zodat u inspiratie op kunt doen met wat er mogelijk is.

Hebt u altijd gedroomd van een woning in het zuiden van Frankrijk? Wij helpen u graag op weg om uw droom te verwezenlijken.
Lennart van der Meulen
E.
T. 00 33 (0)7 60 95 70 23
Kantoorhoudend Frankrijk

Dit artikel is eerder verschenen op de website van B&R France :  


Dorpje op het Franse platteland
Op zoek naar een vakantiehuis in Frankrijk ? Advertenties van particulieren en makelaars door heel Frankrijk. Fermettes en Gites in Bourgondië, Aquitanië, Auvergne en Basse-Normandie. 

Wijngaard Bordeaux Saint-Emilion Lees onze gids om je eigen bedrijf te starten in Frankrijk. Ontdek alles over de Franse ondernemingscultuur, vergunningen en financiering. Must-read voor ondernemers die willen slagen in Frankrijk. 
More articles