Een huis kopen in Frankrijk om te rentenieren: onze gids

James Mansfield,  zaterdag 14 december 2019

Oudere vrouw aan het werk in haar tuin 

Als je gaat rentenieren in Frankrijk, dan is het raadzaam om zorgvuldig een woning te kiezen. Als je ouder wordt veranderen je persoonlijke omstandigheden. Je wordt minder mobiel , je partner kan overlijden, het kan zijn dat je niet meer kunt autorijden en de winkels in het dorp of in de stad onbereikbaar worden. Medische zorg in de buurt wordt steeds belangrijker. Als je ergens ver weg op het Franse platteland woont kan je eenzaam voelen als je partner overleden is en je zelf niet meer zo mobiel bent.

Houd rekening met de volgende punten als je van plan bent om te gaan rentenieren in Frankrijk:

  • Hoe ver zijn de lokale winkels en huisartsen? Op loopafstand?
  • Moet er veel aan de woning gebeuren? Vraagt de woning veel onderhoud, bijvoorbeeld een grote tuin? Hoe ouder je wordt hoe moeilijker wordt het om alles netjes te onderhouden.
  • Kun je de woning aanpassen als het fysiek allemaal wat minder gaat?
  • Ligt de woning geisoleerd en op grote afstand van de buren? Is er misschien iemand in de buurt die kan bijspringen als je hulp nodig hebt?
  • Ligt de woning in een populaire regio waar veel vraag is naar woningen? Als dat zo is dan kun je de woning snel verkopen mocht dit nodig zijn.
  • Hoe is het openbaar vervoer?

Eerst huren voordat je koopt

Als je eerst een woning huurt in de regio die je op het oog hebt, dan kun je kennis maken met de streek, de mensen, het winkelaanbod, het weer etc. Je kunt dan ook rustig de huizenmarkt bestuderen en goed voorbereid je slag slaan mocht de situatie zich voordoen. Als je de streek en de lokale bevolking leert kennen, kom je waarschijnlijk woningen tegen die nog niet eens officieel op de markt zijn. Een tip van een buurman kan goud waard zijn en je een hoop geld en makelaarskosten besparen.  


Dorpje op het Franse platteland
Op zoek naar een vakantiehuis in Frankrijk ? Advertenties van particulieren en makelaars door heel Frankrijk. Fermettes en Gites in Bourgondië, Aquitanië, Auvergne en Basse-Normandie. 

Mediterrane lunch De Franse keuken is wereldberoemd, maar uit eten gaan in Frankrijk kan soms overweldigend zijn. Ontdek onze tips en advies voor het vinden van de beste restaurants en het genieten van het heerlijke eten. Lees nu verder voor meer informatie. 
More articles